apk-algemene-periodieke

APK Keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

APK Centrum voert uw APK uit conform wettelijk gestelde normen. Zo bent u er zeker van dat uw auto in orde is.

Afspraak maken?

Voor een APK keuring moet u een afspraak maken via onze website of via de telefoon.

Tijdens een APK worden alle zaken nagekeken die ervoor zorgen dat u zo veilig mogelijk zou kunnen gaan rijden.

Hoe strikt is de verplichte keuringsdatum?

Voor elke auto die op uw naam staat, ontvangt u van de RDW automatisch een APK keuringsherinnering. Hierop vindt u de datum waarop uw auto uiterlijk gekeurd moet zijn. Overschrijdt u deze datum, dan mag u de weg niet meer op. Doet u dat toch, dan riskeert u een boete die flink kan oplopen.

U mag twee maanden van te voren een keuring inplannen. De uiterste vervaldatum van uw APK keuring blijft namelijk bestaan. De keuringsverval datum blijft ongewijzigd ongeacht of u 2 maanden van te voren een APK laat uitvoeren.

Bekeuring verlopen APK

Als de APK verlopen is krijg je niet direct een bekeuring. Mocht je met een niet gekeurde auto de weg op gaan dan krijg je een bekeuring als je staande wordt gehouden. In de praktijk gaat het wel goed als je onderweg bent naar een APK afspraak.

Dit moet je echter wel aan kunnen tonen. De registercontrole zorgt ervoor dat je ook bekeurd kunt worden als je niet eens met de auto rijdt.